Vegetarische chilipasta

Aantal personen:
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten:
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 250 gram kastanjechampignons
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 verpakking Food Fellows-chilisaus
- 400 - 500 ml water
- 1 groentebouillonblokje
- 1 theelepel suiker
- 300 gram pasta
- 1 pot bonenmix (370 gram)
- 1 blikje mais (150 gram)
- Geraspte kaas ter garnering
- Verse koriander of peterselie ter garnering
- Peper en zout

Bereidingswijze:
1.      Snipper de ui en snijd of pers de teentjes knoflook fijn. Snijd de champignons in schijfjes.
2.      Verwarm een grote hapjespan op middelhoog vuur met een klein beetje olie erin en fruit hierin de ui en de knoflook tot de ui glazig is. Voeg dan champignons toe en bak deze kort aan. Voeg dan de tomatenpuree toe en roer deze 1 tot 2 minuten door.
3.      Voeg dan de Food Fellows-chilisaus, 400 ml water, het groentebouillonblokje, de suiker en de pasta toe. Roer dit allemaal door. Breng vervolgens aan de kook en zet het vuur lager als de saus kookt.
4.      Kook de pasta zo’n 15 tot 20 minuten totdat deze gaar is. Laat de bonenmix en mais uitlekken en spoel even om. Voeg de bonen en de mais 2 minuten voor het einde van de kooktijd van de pasta toe aan de pan.
5.      Breng de saus op smaak met peper en zout.

Serveer de vegetarische chilipasta met geraspte kaas en verse koriander of peterselie.

Olie om in te bakken

Vragen? Neem gerust contact met ons op