Vegan bloemkoolcurry

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 5-10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten:
- 300g rijst 
- 1 bloemkool 
- 1/2 theelepel kerriepoeder 
- 1 ui 
- Easy Curry Sauce 
- 1 theelepel kaneel 
- 200ml kokosmelk
- 130g kikkererwten 
- Eventueel 1 theelepel suiker 
- Koriander of peterselie ter ganering 

Bereidingswijze:
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Verwarm vervolgens een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg een beetje (olijf)olie toe. 
  3. Bak de bloemkoolroosjes 10-12 minuten in de pan tot ze bruingebakken plekken hebben. Voeg halverwege de kerriepoeder toe. Breng de roosjes als laatste op smaak met peper en zout en haal ze vervolgens weer uit de pan. 
  4. Snipper de ui. 
  5. Verwarm een klein beetje olie in de gebruikte pan en fruit hierin de ui tot deze glazig is. 
  6. Voeg dan de Easy Curry Sauce toe en de kaneel. Voeg ook de kokosmelk en de (uitgelekte) kikkerewten toe. Roer goed door. Proef en voeg eventueel 1 theelepel suiker toe als je de saus te bitter vindt. Breng de saus op smaak met peper en zout en warm 1 minuut door. 
  7. Voeg dan de bloemkoolroosjes toe warm deze ook kort mee op. 
Serveel de vegan bloemkoolcurry met de rijst en garneer de borden met wat verse koriander of peterselie. 

Vragen? Neem gerust contact met ons op