Tikka masala

Aantal personen: 6 (of 4 personen + lunch de dag erna)
Voorbereidingstijd: 30 minuten - 12 uur wachttijd (marineren)
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten kip: 
- 600 - 800 gram kippendijfilet, in stukken van 2 x 2 cm 
- 1 eetlepel citroensap 
- 4 tenen knoflook, geperst 
- 2 theelepel verse gember, geraspt 
- 125ml volle yoghurt 
- 1 theelepel garam masala 
- 1/2 theelepel chilipoeder 

Ingrediënten saus:
- 1 ui, gesnipperd 
- 3 tenen knoflook, geperst 
- 1 klein blikje tomatenpuree 
- 1 theelepel chilipoeder 
- 1,5 theelepel garam masala 
- 1/4 theelepel cayennepeper 
- Easy Tomato Base 
- 225ml groente- of kippenbouillon 
- 1 eetlepel citroensap 
- 75ml slagroom 

Bereidingswijze:
  1. Meng de kip ruim voordat je wil gaan eten met het citroensap, de knoflook, de gember, de yoghurt, de garam masala, chilipoeder, peper en zout in een kom. Marineer de kip minimaal 30 minuten, maar liever nog een hele nacht in de koelkast.
  2. Verwarm 2 eetlepels (olijf)olie in een grote hapjespan of koekenpan op middelhoog vuur. Schep de kip uit de marinade (laat de stukjes niet uitlekken!) in de pan en bak de kip eventueel in 2 batches bruin en krokant. Haal de kipstukjes daarna uit de pan en leg ze op een bord. Maak de pan niet schoon!
  3. Verwarm de boter in de gebruikte pan en laat smelten. Fruit dan de ui en knoflook 1-2 minuten aan en voeg dan de tomatenpuree toe. Roer 2-3 minuten door zodat de bitterheid er wat afgaat.
  4. Voeg dan de chilipoeder, garam masala, cayennepeper, Tomato base en bouillon toe en roer door.
  5. Breng de saus vervolgens rustig aan de kook en laat 10 minuten pruttelen zodat de saus een beetje indikt.
  6. Schenk als laatste het citroensap en de slagroom in de pan en voeg ook de kip toe. Verhit nog een minuut of 5, breng op smaak met peper en zout.
Serveer de Tikka masala met rijst of naan en verse peterselie of koriander. Eventueel ook lekker met een beetje yoghurt. 

Vragen? Neem gerust contact met ons op