Thaise noedelsoep

Aantal personen: 
Voorbereidingstijd: 5-10 minuten 
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten:
- 1 ui 
- 2 teentjes knoflook 
- 2 stengels selderij 
- Ongeveer 400g kippendijfilet 
- 400ml kokosmelk 
- Easy Curry Sauce 
- 200ml kippenbouillon 
- 1-2 eetlepels vissaus 
- 1-2 eetlepels limoensap 
- 250g kastanjechampignons 
- 50g rijstnoedels 
- Eventueel 1 rood pepertje voor de liefhebbers 
- Verse koriander ter garnering 

Bereidingswijze:
  1. Snipper de ui en snijd of pers de teentjes knoflook fijn. Snijd de bleekselderijstengels in kleine stukjes.
  2. Snijd de kippendijfilet in stukjes van 2 centimeter.
  3. Verwarm een grote kookpan op middelhoog vuur en voeg wat (olijf)olie toe. Fruit de ui, knoflook en bleekselderij enkele minuten totdat de ui glazig is. Houd je van pittig? Voeg dan bij deze stap in kleine stukjes gesneden rode peper toe en fruit deze mee.
  4. Voeg dan de kokosmelk, de Easy curry sauce en de kippenbouillon samen met de kippendijfiletstukjes toe. Breng aan de kook en zet dan het vuur zacht. Laat 20 minuten pruttelen. Breng daarna op smaak met vissaus en limoensap.
  5. Snijd de kastanjechampignons in kleine stukjes en voeg ze na 20 minuten samen met de rijstnoedels toe aan de soep. Kook ongeveer 5 minuten mee totdat de noedels en champignonstukjes gaar zijn.
  6. Vind je de soep te dik? Voeg dan wat extra kippenbouillon toe.
Serveer de Thaise noedelsoep met verse koriander en eventueel nog wat extra limoen en rode peper. 

Vragen? Neem gerust contact met ons op