Gevulde paprika's

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten plus 10 minuten oventijd
Ingrediënten:
-        1 teentje knoflook
-        1 rode ui
-        2 tl oregano
-        2 tl paprikapoeder
-        1 pot Food Fellows Pasta Sauce Garlic
-        400 ml groentebouillon
-        300 gram rijst
-        200 gram (diepvries)doperwten
-        1 blikje mais (140 gram)
-        4 paprika’s
-        50 gram geraspte oude kaas
-        Verse peterselie om te garneren
-        Crème fraîche of zure room om te garneren.
-        (olijf)olie om in te bakken en mee te bestrijken
-        Peper en zout

Bereidingswijze:
1.      Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet de bakplaat niet in de oven.
2.      Verhit een grote kookpan of hapjespan op middelhoog vuur. Verwarm er een beetje (olijf)olie in.
3.      Snijd of pers de knoflook fijn en snipper de ui. Fruit ze vervolgens aan in de kook- of hapjespan totdat de ui glazig is. Voeg op daarna nog de oregano en paprikapoeder toe.
4.      Voeg dan de Food Fellows Pasta Sauce Garlic, de groentebouillon en de rijst toe. Roer goed door, breng aan de kook en zet het vuur dan laag. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpaking.
5.      Haal de pan van het vuur, voeg de (bevroren) doperwtjes en de (uitgelekte) mais toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout.
6.      Halveer de paprika’s en snijd de harten eruit. De steeltjes kun je eventueel laten zitten ter decoratie, deze zijn niet eetbaar. Verwijderen kan ook.
7.      Leg de paprikahelften op de bakplaat en bestrijk ze met een beetje olijfolie. Vul ze vervolgens met het rijstmengsel en verdeel er de geraspte kaas overheen.
8.      Bak de gevulde paprika’s 10 minuten in de oven totdat de kaas is gesmolten en lichtbruin wordt.

Serveer de gevulde paprika’s met verse peterselie en zure room of crème fraîche. Serveer eventueel overgebleven rijst erbij.

Vragen? Neem gerust contact met ons op