Ribollita

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten:
1 sjalotje
2 teentjes knoflook
1 stengel bleekselderij
200 gram winterwortel
1 klein blikje tomatenpuree
1 pot Food Fellows Tomato Base
1 eetlepel gedroogde oregano
1 blik witte bonen (400 gram) of andere soort bonen
300 gram kruimige aardappels
1 (afbak)ciabatta
200 gram boerenkool
olijfolie om in te bakken
peper en zout

Bereidingswijze:
1. Snipper de sjalot, snijd of pers de knoflookteentjes fijn en snijd de bleekselderij en de winterwortel in kleine stukjes. Verwarm een kookpan met deksel op middelhoog vuur en voeg olijfolie toe. Fruit hierin de ui, bleekselderij, wortel en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.
2. Voeg dan de tomatenpuree toe. Roer goed, op die manier verliest de puree de bittere noot. Voeg dan de oregano toe en roer nog even om.
3. Giet de inhoud van de pot Food Fellow-saus bij de groenten. Vul de pot nog 1x met water en voeg ook dat toe. Breng aan de kook en laat rustig pruttelen.
4. Laat in de tussentijd de bonen uitlekken en snijd de aardappels in stukjes. Snijd ook de ciabatta in blokjes. Bak deze in een pan, grillpan of in de oven totdat ze lichtbruin zijn. Breng ze op smaak met een beetje zout.
5. Voeg een hand uitgelekte bonen toe aan de soep en warm deze laat kort mee. Gebruik dan een staafmixer om de soep te blenderen. Breng de ribollita vervolgens op smaak met peper en zout.
6. Voeg de aardappelstukjes toe en kook deze mee totdat ze gaar zijn. Voeg dan de rest van de bonen, de helft van de ciabattablokjes en de helft van de boerenkool toe. Warm nog kort mee.
7. Wil je een knapperige topping? Verwarm dan een goede hoeveelheid olijfolie in een koekenpan en bak hierin de rest van de boerenkool 2-3 minuten. Breng op smaak met flink wat peper en zout en laat uitlekken op keukenpapier.

Serveer de soep met de overige ciabattablokjes en de (knapperige) boerenkool als topping.

Vragen? Neem gerust contact met ons op