Ratatouille

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 25 minuten
Ingrediënten:
2 aubergines
1 grote courgette, of 2 kleintjes
300 gram tomaten
3 eetlepels olijfolie
15 gram verse basilicum
1 theelepel gedroogde oregano
1 pot Food Fellows Tomato Base
100 gram geraspte kaas
peper en zout
(Extra nodig: grillpan)

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm een grillpan op hoog vuur.

2. Snijd de aubergines, courgette(s) en tomaten in dikke plakken. Meng de aubergine- en courgettestukken met de olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout. Grill ze vervolgens op de grillpan (barbecue kan ook). Gril de auberginestukken totdat ze gaar zijn. Bij de courgette hoeft dat niet per se.

3. Snijd de verse basilicum (steeltjes en blaadjes) in kleine stukjes en meng ze samen met de oregano door de Tomato Base. Houd een paar blaadjes achter ter garnering. Breng de base op smaak met peper en zout.

3. Giet de helft van de saus in een grote ovenschaal. Verdeel de aubergine-, courgette- en tomatenschijven over een ovenschaal door ze rechtop neer te zetten. Wissel de stukken steeds af.

4. Giet de rest van de Food Fellows-saus over de ovenschaal. Verdeel de saus zo dat alle groenteschijven bedekt zijn. Verdeel dan de geraspte kaas over de ovenschaal en zet de schaal 20 - 25 minuten in de warme oven totdat de kaas gesmolten is en de saus warm is.

Serveer de ratatouille uit de oven met de overige basilicum en serveer meteen. Lekker met rijst of aardappels. 

Tip: je kunt deze schotel ook makkelijk van tevoren maken. Gril alle groente, verdeel ze over de ovenschaal en zet weg. Voeg de Food Fellows-saus toe kort voordat je wil gaan eten en bak de schotel dan af in de oven.

Vragen? Neem gerust contact met ons op