Snelle kipcurry

Aantal personen:
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten:
- 300 gram rijst
- 1 rode paprika
- 1 winterwortel
- 1 courgette
- 400 gram kippendijfilet
- 1 verpakking Food Fellows-currysaus
- 125 gram zure room
- 1 klein blikje ananasstukjes
- 2 lente-uitjes
- Peper en zout
- Olie om in te bakken

Bereidingswijze:
1.      Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2.      Snijd de paprika, wortel en courgette in blokjes. Snijd het kippendijfilet in blokjes.
3.      Verwarm een wok of grote hapjespan op middelhoog vuur met daarin een beetje olie. Bak hierin de kip stukjes bruin, maar nog niet gaar.
4.      Voeg dan de paprika, wortel en courgette toe. Bak de groenten 2 tot 3 minuten mee.
5.      Voeg dan de Food Fellows-currysaus toe. Roer goed door, breng aan de kook en zet het vuur vervolgens laag. Laat de saus zachtjes pruttelen totdat de kipstukjes gaar zijn en de groente beetgaar is.
6.      Voeg dan de zure room en de uitgelekte ananasstukjes toe en roer het geheel door. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Serveer de snelle kipcurry met rijst en in stukjes gesneden lente-uitjes.

Vragen? Neem gerust contact met ons op