Portobello met linzen en gefrituurde geitenkaas

Aantal personen: 4 (als lunch of bijgerecht) 
Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 30 minuten
Ingrediënten:
-       4 portobello’s
-       75 gram rode linzen
-       1 dunne prei, in smalle ringen
-       1 pot EASY Pasta Sauce
-       4 takjes verse peterselie, fijngehakt + extra om te serveren
-       Olijfolie
-       Peper en zout
-       200 gram gerijpte geitenkaas
-       1 ei, losgeklopt
-       50 gram paneermeel
-       Olie om te frituren

Bereidingswijze:
1.       Maak de portobello’s schoon en snijd het stukje steel eraf.
2.       Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met olijfolie.
3.       Spoel de linzen af en kook deze in ruim water in 8 minuten gaar. Giet af.
4.       Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de prei op middelhoog vuur.
5.       Doe de linzen en fijngehakte peterselie erbij samen met 4 eetlepels van de EASY Pasta sauce.
6.       Verdeel de rest van de EASY Pasta Sauce over de bodem van de ovenschaal en leg de portobello’s hierop.
7.       Verdeel de linzenvulling over de portobello’s en bak ze in 30 minuten gaar in de oven.
8.       Snijd de geitenkaas in plakken van ½ cm en haal ze achtereenvolgens door het losgeklopte ei en het paneermeel.
9.       Verhit wat frituurolie tot 180 graden. Dit kan in een friteuse of in een klein steelpannetje op het vuur. Je hebt maar een klein beetje olie nodig.
10.   Bak hierin de schijfjes geitenkaas goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
11.   Serveer de portobello’s met de geitenkaas en bestrooi met extra peterselie.

Vragen? Neem gerust contact met ons op