Pasta al Ragu

Aantal personen: 4  
Bereidingstijd: 20 minuten + 2 uur wachttijd
Ingrediënten:
- 125G spekjes 
- 300G half-om-halfgehakt 
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 2 stengels bleekselderij
- 100G wortel
- 1 blik tomatenpuree (140G)
- 550G Easy Tomato Base 
- 200 ml rode wijn 
- 300 ml (runder)bouillon 
- 1 laurierblaadje

Bereidingswijze:
  1. Verwarm een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de spekjes toe als de pan warm is en bak ze uit totdat ze hun vet loslaten en lichtbruin zijn.
  2. Voeg het gehakt toe en bak dat bruin. Haal dan het vlees uit de pan. Veeg de pan niet schoon!
  3. Snipper de knoflook en de ui. Snijd de bleekselderij in kleine blokjes en doe hetzelfde met de wortel.
  4. Verwarm de gebruikte pan op middelhoog vuur en voeg een klein beetje olijfolie toe.
  5. Doe de ui, de knoflook, de bleekselderij en wortel in de pan en bak ze enkele minuten totdat de ui zacht is.
  6. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak deze 2 minuten al roerend mee. Zo wordt de tomatenpuree iets minder bitter.
  7. Schenk de Tomato Base, de rode wijn en de runderbouillon in de pan en roer door. Voeg dan het laurierbladje toe en schep het gehakt en de spekjes terug in de pan.
  8. Breng aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat de vleessaus minimaal 2 uur pruttelen (hoe langer, hoe lekkerder de saus wordt).
  9. Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
  10. Breng de saus als laatste op smaak met peper en zout. Schep dan een deel van de saus door de tagliatelle.
Serveer de pasta met de rest van de vleessaus erbovenop. Garneer met Parmezaanse kaas.

Vragen? Neem gerust contact met ons op