Ossobuco met tomatensaus en gegrilde groenten

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Sudderen: 1,5 à 2 uur
Ingrediënten:
-       4 kalfsschenkels van 250 gram per stuk
-       4 el bloem
-       Zout en peper
-       100 ml olijfolie
-       60 gram roomboter
-       1 teentje knoflook
-       1 kleine wortel, fijngehakt
-       1 rode ui, gesnipperd
-       1 stengel bleekselderij, fijngehakt
-       2,5 dl droge witte wijn
-       250 ml kippenbouillon
-       1 bouquet garni
-       1 pot EASY Tomato Base
-       1 courgette, in plakjes
-       1 aubergine, in plakjes
-       1 rode paprika, in repen
-       2 teentjes knoflook, geperst
-       1 takje rozemarijn, alleen de blaadjes, fijngehakt
-       3 takjes tijm, alleen de blaadjes

Bereidingswijze:
1.       Dep de kalfsschenkels goed droog met keukenpapier, bestrooi ze met peper en zout en wentel ze door de bloem.
2.       Verhit 60 ml van de olijfolie en de roomboter met de knoflook in een grote braadpan. De schenkels moeten er in een enkele laag in passen. Bak de kalfsschenkels aan beide kanten in 12 – 15 minuten goudbruin. Doe dit in 2 keer als de schenkels niet in één keer in de pan passen.
3.       Haal de schenkels uit de pan en leg op een bord. Gooi de knoflook weg.
4.       Doe de wortel, ui en bleekselderij in de pan en bak ze op matig vuur 5 – 6 minuten zonder dat ze bruin worden.
5.       Zet het vuur hoger en voeg de wijn toe. Kook dit 2 – 3 minuten en doe dan de bouillon, het bouquet garni en de EASY tomato base erbij. Breng op smaak met wat peper.
6.       Leg de kalfsschenkels weer terug in de pan in een enkele laag. Zet het vuur laag en stoof het vlees met het deksel op de pan in ongeveer 1,5 à 2 uur tot het mals is. Je moet het met een vork van het bot los kunnen halen.
7.       Doe ondertussen de groenten met de overige olijfolie, knoflook, peper en zout en kruiden in een kom en schep dit om.
8.       Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de groenten aan beiden kanten tot ze gaar zijn en mooie grillstrepen hebben.
9.       Haal de schenkels uit de pan en kook de saus op hoog vuur tot ¾ in.
10.   Serveer het vlees met de saus en de gegrilde groenten.
11.   Lekker met brood of romige polenta.

Vragen? Neem gerust contact met ons op