Minestrone

Aantal personen: 4
Tijd: 30 minuten
Ingrediënten:
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 3 winterwortels
- 6 takjes verse tijm
- 1 pot Food Fellows EASY Tomato Base
- 400 - 600 ml groentebouillon
- 1 blik cannelinibonen (400 gram)
- 150 gram (overgebleven) gekookte pasta
- Platte peterselie ter garnering
- Olijfolie om in te bakken
- Peper en zout

Bereiding:
1.      Snijd of pers het teentje knoflook fijn. Snipper de ui en snijd de winterwortels in kwarten.
2.      Verwarm een kookpan op middelhoog vuur en voeg een beetje olijfolie toe. Fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de wortelkwarten toe als de ui glazig is en bak deze ook even mee.
3.      Ris de tijm van de takjes en voeg ze samen met de Tomato Base en 400ml groentebouillon toe aan de pan. Breng aan de kook en zet het vuur dan laag. Voeg eventueel meer groentebouillon toe als je de soep te dik vindt.
4.      Giet de cannelinibonen af en spoel ze kort om. Voeg de bonen vervolgens toe samen met de gekookte pasta en warm dit alles kort mee.
5.      Breng de soep op smaak met peper en zout en garneer ‘m met platte peterselie.

Vragen? Neem gerust contact met ons op