Mexicaanse gehaktballen

Aantal: ongeveer 8 – 10 stuks
Tijd: 30 minuten
Ingrediënten:
- 1 verse jalapeñopeper
- 60 gram manchegokaas
- 300 gram half-om-halfgehakt
- ½ theelepel knoflookpoeder
- 1 ei
- 2-3 eetlepels panko (broodkruim)
- 1 pot Food Fellows Chilisaus
- Verse platte peterselie ter garnering
- Olie of boter om in te bakken
- Peper en zout

Bereidingswijze:
1.      Snijd de verse jalapeño in zo klein mogelijke stukjes. Rasp de manchego fijn met een fijne rasp.
2.      Meng het gehakt in een kom met de jalapeñostukjes, de kaas, het knoflookpoeder, het ei en 2-3 eetlepels panko. Breng het gehakt op smaak met peper en een klein beetje zout.
3.      Rol met je handen 8 - 10 gehaktballen ter grootte van een flinke golfbal.
4.      Verwarm olie of boter in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur.
5.      Bak de gehaktballen om en om bruin.
1.      Voeg vervolgens de Food Fellows Chilisaus toe en breng de saus aan de kook. Zet dan het vuur zacht. Leg een deksel op de pan en stoof de gehaktballen in ongeveer 15 minuten zacht en gaar. Rol ze regelmatig om zodat alle kanten even zacht worden.

Serveer de Mexicaanse gehaktballen met kleingesneden verse, platte peterselie.

Vragen? Neem gerust contact met ons op