Pittige linzensoep

Aantal personen: 4
Tijd: 35 minuten
Ingrediënten:
-        1 ui
-        2 teentjes knoflook
-        1 rode peper
-        200 gram wortel
-        25 gram verse gember
-        1 theelepel komijnpoeder
-        1 theelepel paprika poeder
-        1 theelepel cayennepeper
-        1 theelepel korianderzaad (gemalen)
-        2 grote blikken linzen (2x 420 gram)
-        1 pot Food Fellows Tomato Base
-        500 – 600ml groentebouillon
-        100 gram babyspinazie
-        Olijfolie om in te bakken
-        Peper en zout

Bereidingswijze:
1.      Snipper de ui. Snijd of pers de knoflookteentjes fijn. Verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper klein. Snijd de wortel in kleine stukjes. Rasp de gember.
2.      Verwarm olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui, knoflook en rode peper totdat de ui glazig ziet. Voeg de gember toe en bak nog 1 minuut mee.
3.      Voeg dan het komijnpoeder, paprika poeder, cayennepeper, het gemalen korianderzaad en de wortelstukjes toe. Roer goed door.
4.      Laat de linzen uitlekken en spoel ze eventueel om. Voeg ze vervolgens samen met de Food Fellows Tomato Base en de groentebouillon toe aan de groenten.
5.      Breng aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat ongeveer 20 minuten pruttelen.
6.      Voeg de laatste 5 minuten de spinazie toe en warm deze mee zodat de blaadjes slinken.
7.      Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer meteen.

Vragen? Neem gerust contact met ons op