Italiaanse kippenpoten

Aantal stuks: 4
Tijd: 35 minuten
Ingrediënten:
- 4 kippenpoten
- 1 ui
- 6-8 semi-zongedroogde tomaatjes
- 1 verpakking Food Fellows Tomato base
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 2 eetlepels wittewijnazijn
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 15 gram verse basilicum
- Boter of olijfolie om in te bakken
Lekker met spaghetti, tagliatelle of rijst.

Bereidingswijze:
1.      Haal de kippenpoten en kwartier voor je begint uit de koelkast, zo kunnen ze wat op temperatuur komen.
2.      Snipper de ui en snijd de zongedroogde tomaatjes klein.
3.      Verwarm de boter of olijfolie in een hapjespan met dikke bodem op middelhoog vuur.
4.      Voeg de kippenpoten toe als de pan heet is. Zet dan het vuur hoog. Bak de kippenpoten op hoog vuur in 5 minuten aan alle kanten bruin. Zet dan het vuur weer terug naar middelhoog.
5.      Voeg de gesnipperde ui en de tomaatjes toe en laat 5 minuten meebakken. Voeg dan de balsamicoazijn en wittewijnazijn toe en roer met een pollepel over de bodem zodat alle stukjes op de bodem loslaten (deglaceren). Draai dan het vuur laag.
6.      Voeg nu de Food Fellows-basissaus en de oregano toe. Voeg ook de helft van de basilicum toe. Breng de saus dan op smaak met peper en zout. Doe de deksel op de pan en laat de kippenpoten in 15 – 20 minuten zachtjes gaar stoven.
7.      Serveer de kippenpoten met de saus en de rest van de basilicumblaadjes. Serveer de kippenpoten verder naar keus met spaghetti, tagliatelle of rijst.

Vragen? Neem gerust contact met ons op