Indische mini-rijsttafel

Aantal personen: 
Bereidingstijd: 1 uur
Ingrediënten saus:
- 2 uien, gesnipperd 
- 4 teentjes knoflook, geperst 
- 4 theelepels laos (of gemberpoeder)
- 2 eetlepels sambal oelek 
- 200ml kokosmelk 
- 2 bouillonblokjes (groente- of kippenbouillon)
- Easy Tomato Base 
- Scheutje limoensap 
- 300g rijst 

Ingrediënten pittige eieren:
- 6-8 eieren 
- 1,5 theelepel komijnpoeder 
- 1 theelepel korianderpoeder 

Ingrediënten sajourboontjes:
- 400g verse sperziebonen 
- 1 verse peper, fijngesneden 
- 2 schijfjes verse gember of 3tl gemberpoeder 
- 1 teelepel geraspte limoenschil 

Bereidingswijze:
  1. Start met het maken van de saus. Verwarm hiervoor een beetje olijfolie in een steelpan. Fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten.
  2. Voeg dan de laos (of gemberpoeder) de sambal, kokosmelk, bouillonblokjes en Food Fellows Tomato Base toe. Roer door en breng aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat de saus in 25 minuten indikken. Proef en voeg naar smaak een beetje limoensap toe. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  3. Doe vervolgens de helft van de saus in een andere (steel)pan. De ene helft wordt de saus van de sajourboontjes, de andere die van de pittige eieren.
  4. Voeg aan de saus voor de pittige eieren het komijn- en korianderpoeder toe en roer goed door. Zet het pannetje dan weg.
  5. Voeg aan de saus voor de sajourboontjes de verse peper, gember(poeder) en limoenschil toe en laat deze saus nog eens 20 minuten op zacht vuur indikken.
  6. Kook in de tussentijd de sperzieboontjes gaar en kook ook de eieren tot gewenste gaarheid. Pel de eieren.
  7. ereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Voeg de boontjes toe aan de sajoursaus en de eieren aan de andere saus. 
Serveer de Indische mini-rijsttafel meteen. 

Vragen? Neem gerust contact met ons op