Harira soep

Aantal personen: 4
Tijd: 30 minuten
Ingrediënten:
- 1 ui
- 2-3 cm gember
- 1 stengel bleekselderij
- 2,5 tl Ras al Hanout (10 gram)
- 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
- 1 pot Food Fellows Tomato base
- 1 groentebouillonblokje
- 800 ml water
- 1 blikje linzen (160 gram)
- 1 blik kikkererwten (400 gram)
- Verse peterselie ter garnering
- Olie om in te bakken
- Peper en zout

Bereidingswijze:
1.      Snipper de ui, schil de gember en rasp deze vervolgens fijn. Snijd de bleekselderij in zo dun mogelijke schijfjes.
2.      Verhit olijfolie in een hapjes- of soeppan. Fruit hierin de ui, de gember en de bleekselderij net zolang tot de ui glazig is.
3.      Voeg vervolgens de Ras al Hanout toe en roer alles kort door. Voeg dan de tomatenpuree toe en laat deze, al roerend, 2-3 minuten aanbakken. Zo gaat de bitterheid van de tomatenpuree af.
4.      Voeg dan de Tomato base, het bouillonblokje en het water toe. Roer goed door. Breng vervolgens aan de kook en zet het vuur dan lager.
5.      Laat de linzen en kikkererwten uitlekken en spoel ze af. Voeg ze daarna toe aan de soep.
6.      Kook de soep 10 – 15 minuten totdat de kikkererwten en linzen gaar zijn. Langer kan ook, dan vallen de linzen en kikkererwten wat uit elkaar.
7.      Breng de soep als laatste op smaak met peper en eventueel zout.

Garneer de soep met verse peterselie

Vragen? Neem gerust contact met ons op