Gevulde paprika's

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 5-10 minuten 
Bereidingstijd: 20 minuten + 10 minuten oventijd 

  
Ingrediënten:
- 1 teentje knoflook 
- 1 rode ui 
- Easy Chili Sauce 
- 400ml groentebouillon 
- 300g rijst 
- 200g (diepvries)doperwten 
- 140g mais 
- 4 paprika's 
- 50g geraspte kaas 
- Verse peterselie om te garneren 
- Crème fraîche of zure room om te garneren.

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet de bakplaat niet in de oven.
  2. Verhit een grote kookpan of hapjespan op middelhoog vuur. Verwarm er een beetje (olijf)olie in.
  3. Snijd of pers de knoflook fijn en snipper de ui. Fruit ze vervolgens aan in de kook- of hapjespan totdat de ui glazig is.
  4. Voeg dan de Food Fellows Easy chili sauce, de groentebouillon en de rijst toe. Roer goed door, breng aan de kook en zet het vuur dan laag. Kook de rijst in 8-9 minuten gaar.
  5. Haal de pan van het vuur, voeg de (bevroren) doperwtjes en de (uitgelekte) mais toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Halveer de paprika’s en snijd de harten eruit. De steeltjes kun je eventueel laten zitten ter decoratie, deze zijn niet eetbaar. Verwijderen kan ook.
  7. Leg de paprikahelften op de bakplaat en bestrijk ze met een beetje olijfolie. Vul ze vervolgens met het rijstmengsel en verdeel er de geraspte kaas overheen.
  8. Bak de gevulde paprika’s 10 minuten in de oven totdat de kaas is gesmolten en lichtbruin wordt. 
Serveer de gevulde paprika's met verse peterselie en zure room of crème fraîche. Serveer eventueel overgebleven rijst erbij. 

Vragen? Neem gerust contact met ons op