Knoflookgarnalen in pittige tomatensaus

Aantal: 4 personen
Tijd: 25 minuten
Ingrediënten:
- 200 gram garnalen, rauw en gepeld
- 2 eetlepels olijfolie
- Sap van 1 limoen
- 4 teentjes knoflook
- 300 gram spaghetti of tagliatelle
- 1 ui
- 1 pot Food Fellows EASY Pasta Sauce
- 1/3 theelepel chilivlokken (of ½ rode peper, kleingesneden)
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel honing
- 100 gram rucola
- Olie om in te bakken
- Peper en zout

Bereidingswijze:
1.      Meng de garnalen in een kom met de 2 eetlepels olijfolie, het limoensap en 3 geperste teentjes knoflook. Voeg ook ruim zout en peper toe. Zet minimaal 5 minuten weg.
2.      Bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
3.      Snipper de ui en snijd of pers het laatste teentje knoflook fijn. Verhit een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui en knoflook totdat de ui glazig is.
4.      Voeg dan de Food Fellows EASY Pasta Sauce, de chilivlokken, sojasaus en honing toe. Roer door, breng aan de kook en zet het vuur dan zacht.
5.      Voeg vervolgens de helft van de rucola toe en roer deze door de saus. Breng de saus op smaak met peper en zout.
6.      Haal de garnalen uit de marinade en leg ze in de saus. Warm ze minimaal 3 minuten mee op in de saus totdat ze roze en gaar zijn.
7.      Roer de helft van de saus door de gare pasta. Schep de pasta op de borden en verdeel de rest van de saus en de rucola eroverheen. Serveer meteen.

Vragen? Neem gerust contact met ons op