Foe Yong Hai

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten:
- 1 sjalot, gesnipperd 
- 3 tenen knoflook, geperst 
- Easy Tomato Base 
- 2 eetlepels ketjap 
- 5 eetlepels azijn 
- 7 eetlepel gembersiroop (of 4el honing en 2el gemberpoeder)
- 300gr rijst 
- 6 eieren 
- 600g roerbakgroente 

Bereidingswijze:
  1. Start met het maken van de saus. Verhit hiervoor een beetje olijfolie in een steelpan en fruit daarin op middelhoog vuur de sjalot en de knoflook. Dat duurt ongeveer 2-3 minuten.
  2. Voeg vervolgens de Food Fellows Tomato Base, de ketjap, de azijn en de gembersiroop (of alternatief) toe. Breng aan de kook, zet dan het vuur laag en laat de saus in 20 minuten indikken tot een stroperige saus. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af en laat staan tot aan het serveren.
  4. Roer de eieren los in een kom, breng ze op smaak met peper en zout en bak er vervolgens 4 grote, dunne omeletten van.
  5. Verwarm een beetje olie in een wok of hapjespan en wok hierin de roerbakgroenten. Meng er op het laatst 1-2 eetlepels van de Foe Yong Hai-saus doorheen en breng de groenten op smaak met peper en zout.
Leg voor het serveren op ieder bord 1 omelet. Verdeel hierover de roerbakgroenten en wat saus en vouw de omelet dicht. Serveer de Foe Yong Hai met rijst en garneer de borden eventueel met wat gebakken uitjes en bosui.

TIP: heb je na het eten saus over? Voeg daar dan 100ml kippen- of groentenbouillon aan toe en je hebt een saus voor over groenten, kip of rijst. Heb je de saus niet meteen nodig? Je kunt de saus dan af laten koelen en invriezen voor later gebruik.

Vragen? Neem gerust contact met ons op