Curry met gebakken amandelen

Aantal personen: 4
Tijd: 35 minuten
Ingrediënten:
- 1 ui
- 1 blik kikkererwten (400 gram)
- 6 tomaten
- 600 gram kruimige aardappels
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 pot Food Fellows EASY Curry Sauce
- handje amandelschaafsel
- margarine (of boter) om in te bakken
- 200 ml kokosroom
- verse koriander ter garnering
- olijfolie om in te bakken
- peper en zout

Bereiding:
1.      Snipper de ui. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af. Snijd de tomaten in grove stukken.  Schil de aardappels en snijd ze in stukjes.
2.      Verwarm een grote koekenpan, wok of hapjespan met daarin een beetje olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit deze totdat hij glazig ziet.
3.      Voeg dan het paprikapoeder toe en roer kort om. Voeg vervolgens de tomaten, de kikkererwten en de aardappelstukjes toe. Schenk de Curry Sauce bij de groenten en vul de pot nog voor de helft met water. Voeg ook dit water toe. Breng aan de kook en zet het vuur dan laag. Kook totdat de aardappels gaar zijn, dat duurt ongeveer 15-20 minuten.
4.      Verwarm in de tussentijd een kleine koekenpan met daarin een eetlepel boter of margarine op laag vuur. Voeg het amandelschaafsel toe als de boter of margarine helemaal gesmolten is. Bak totdat het schaafsel bruin is. Blijf erbij want dat kan snel gaan! Haal het schaafsel dan uit de pan en laat het uitlekken op een stukje keukenpapier.
5.      Voeg de kokosroom toe en verwarm kort mee.
6.      Breng als laatste de curry op smaak met peper en zout en garneer de curry met verse koriander en het amandelschaafsel.

Vragen? Neem gerust contact met ons op