Caponata

Aantal personen: 4
Tijd: 30 minuten
Ingrediënten:
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 aubergines
- 2 rode paprika’s
- 1 pot Food Fellows EASY Pasta Sauce
- 100 gram zwarte olijven
- 2 eetlepels kappertjes + 1 eetlepel kappertjesvocht
- Krulpeterselie ter garnering
- Olijfolie om in te bakken
- Sneetjes brood voor erbij
- Peper en zout

Bereidingswijze:
1.      Snipper de ui en snijd of pers de teentjes knoflook fijn.
2.      Verwijder kop en kont van de aubergines en paprika’s en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Verwijder bij de paprika’s uiteraard ook de kern.
3.      Verwarm olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze totdat de ui glazig ziet.
4.      Voeg dan de aubergine- en paprikastukjes toe en bak ze kort aan. Giet de Food Fellows EASY Pasta Sauce erbij en breng aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat zo’n 10 – 15 minuten pruttelen totdat de aubergine zacht is.
5.      Snijd de olijven doormidden en voeg ze na de kooktijd van de aubergine en paprika toe aan de pan. Voeg ook de kappertjes en het kappertjesvocht toe. Je kunt ervoor kiezen om de caponata meteen te serveren of om ‘m nog even te laten pruttelen. Hoe langer ‘ie pruttelt, hoe lekkerder hij wordt!
6.      Breng de caponata voor het serveren op smaak met peper en zout. Serveer met krulpeterselie en sneetjes (getoast) brood.

Vragen? Neem gerust contact met ons op