Bonenschotel

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten plus 20 minuten oventijd
Ingrediënten:
-        4 tomaten
-        1 rode peper
-        1 pot (Mexicaanse) bonenmix (370 gram)
-        1 blikje mais (140 gram)
-        1 pot Food Fellows Pasta Sauce Garlic
-        2-3 handen tortillachips (plus extra voor serveren)
-        60 gram geraspte kaas
-        2 avocado’s
-        2 eetlepels zure room of crème fraîche (plus extra voor serveren)
-        Verse koriander
-        2 tl komijnpoeder
-        Peper en zout
Extra nodig: grote ovenschotel

Bereidingswijze:
1.      Verwarm de oven voor op 180 graden.
2.      Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de rode peper fijn. Laat de bonen en mais uitlekken en spoel ze schoon onder de kraan.
3.      Meng de tomatenblokjes met de bonen, mais en Pasta Sauce Garlic in de ovenschaal. Voeg de komijnpoeder toe. Breng op smaak met peper en zout.
4.      Verkruimel de tortillachips over de bonenmix en verdeel daarover de geraspte kaas.
5.      Verwarm de schotel 20 minuten in de voorverwarmde oven.
6.      Prak in de tussentijd de avocado’s met een vork klein. Meng hier de 2 eetlepels zure room of crème fraîche doorheen. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de bonenschotel met de avocadocrème, verse koriander en extra tortillachips en zure room of crème fraîche.

Vragen? Neem gerust contact met ons op