Aloo Matar

Aantal personen: 4
Tijd: 30 minuten
Ingrediënten:
- 1 sjalot
- 1 rode peper (of een halve als je niet van pittig houdt)
- 1 bosje verse koriander (15 gram)
- 2 cm verse gember
- 300 gram kruimige aardappelen
- 1 pot Food Fellows Currysaus
- 200 gram (diepvries)erwten
- Olie om in te bakken
- Peper en zout
- Optioneel: Naan

Bereidingswijze:
1.      Snipper de sjalot, snijd de rode peper fijn (verwijder de zaden). Snijd de steeltjes van de koriander en leg de blaadjes apart. Snijd de steeltjes heel fijn. Schil en rasp de gember.
2.      Verhit een grote koekenpan of hapjespan met daarin wat olie op middelhoog vuur.
3.      Fruit hierin de sjalot, rode peper, koriandersteeltjes en de gember enkele minuten totdat de sjalot glazig is.
4.      Snijd in de tussentijd de aardappelen in kleine blokjes (schillen mag, hoeft niet). Voeg de aardappelblokjes vervolgens toe aan de pan. Bak ze 6-8 minuten mee.
5.      Voeg dan de Food Fellows Currysaus toe en roer goed door. Breng aan de kook en zet daarna het vuur laag. Kook 10-12 minuten of totdat de aardappelstukjes gaar zijn.
6.      Voeg dan als laatste de (diepvries)erwten toe en roer goed door. Warm ze nog enkele minuten mee.
7.      Breng de Aloo Matar als laatste op smaak met peper en zout.

Garneer de Aloo Matar met de korianderblaadjes en serveer er eventueel naan bij.

Vragen? Neem gerust contact met ons op